samarbeid på tvers av grenser

Julebasketballcampen vår kommer i desember og vi har en ny gjestetrener Patrik Johansen. Basketball er en liten verden hvor trenere kjenner og har hørt om hverandre. 

Her vil jeg dele min opplevelse og hvorfor jeg bestemmer meg for å invitere ham til å dele sin kunnskap med oss.

Hammarby basketballklubb

Den første helgen i september 2023 deltok jeg som nytt medlem på Hammarby Basketballklubb Tipp Off. Hammarby Basket er en av de store idrettsklubbene i Stockholm Sverige som også har et flott ungdomsprogram med over 1200 medlemmer. 

På programmet stod blant annet klubbpresentasjon, trenerteambygging, lunsj og klubbtrenerklinikk. Hammarby-ledelsen bestemte den dagen å hente inn Patrik Johansen aka «Drillo» som gjestetrener for å drive klubbtrenerklinikken. 

"Drillo"

Den dagen representerte Patrik både selskapet sitt kalt “Drillo”, et privat selskap som leverer utviklingsbaskettrening, og som basketballutviklingstrener hos ved svenske basketballforbundet. 

Overrasket legger de merke til at Patrik og jeg kjente hverandre allerede. Det viste seg at Patrik og jeg allerede var i nærkontakt under pandemitiden og snakket om planer om å drive en basketballcamp i Norge. 

Engasjere og ha det gøy

Så det er i Stockholm Sverige jeg kunne oppleve å være en del av Patrik som trener for spillerne mine. Mitt første inntrykk var basert på det jeg la merke til på sosiale medier som var et hint. 

Starten på treningsøkten handlet om å engasjere bevegelse ved å bruke det tilgjengelige rommet og skape en sosial interaksjon. Som ikke klarer å bryte isen og få folk til å smile. 

Smilende gjorde han det enkelt å lytte til instruksjonene. For eksempel å slå en basketball ut av hendene – når vi alle står på èn fot. Fordi det var gøy synes deltakerne at utfordringen var oppmuntrende. 

varierte utfordringer

Hver kunne møte utfordringene i sitt eget tempo, noe som betyr at man kan øke eller redusere utfordringen på kapasitet. Det gjør at øvelsene holder et visst tempo og ingen ventetid. 

Heiarop og kommunikasjon var en stor del av treningsøkten. Patrik gav instruksjonene på en forståelig måte. Samtidig ga han rom for deltakeren til å coache og oppmuntre hverandre, noe som gjorde at øvelsene kunne fikses raskt hvis det ble gjort riktig. 

Grunnleggende basketballspill med tanke på teknikk, utfordringer og flyt. Denne dagen fortsatte vi med dribling, retningsendring, finne plass, One on One og forsvarsspill.

Alle disse øvelsene ble satt inn i STEP-modellen: 

  • Space
  • Time
  • Equipment 
  • People

Og vi fortsatte å ha øvelser som involverte 1 mot 2 med body tag og ball tag, 3 på 3 med kjegle “tag” og basketball “tag” 

trygt og morsomt miljø

På slutten delte vi hvordan kan vi skape et trygt og morsomt miljø for yngre barn og ungdom. 

Hvordan ser moro ut? Det betyr at vi har aktiviteter med eller uten ball. 

Vi konkurrerer på forskjellige måter! Det kan være stein, papir og saks!! Det kan være med tag, kjegler og mer! 

Vi sørger for at alle er med og ingen står i kø. 

Følg med

I vår neste artikkel vil vi dele mer om Patric “Drillos” treningsmetoder og visjon.

Vil du trene med Patrik og oppleve Drillos trening? Meld deg på vår julebasketcamp torsdag 21. til lør 23. desember fra 10.00 til 15.00 på Bygdøhus i Oslo. 

Programmet er åpent for spillere gutter og jenter fra alle nivåer:

  • 8 til 12 år Easy Basket nivå 
  • 13 til 16 år spillerutviklingsnivå