Våre kjerneverdier:
Forbedre, inspirere og dele kunnskap.

Syns- og skyteteknikk

Ny generasjon

Høst BasketCamp 2023 og den nye generasjonen spillere. Fra 2. 4. oktober deltok over tyve spillere fra Oslo-området på vår 54. basketballskole i Norge siden 2011.

I denne HøstCampen tok vi med oss Peter James Hodkin som gjestetrener.

Våre metoder

Et særtrekk ved denne basketcampen er at flertallet av deltakerne våre ikke var født da vi startet dette programmet i 2011... Det vi legger merke til er at deltakerne våre får se spillere i den norske toppserien (BLNO) som selv var en del av programmet vårt. På nesten hver BLNO-kamp finner vi alumner. I en annen artikkel vil vi snakke mer om alumner som tok talentene sine på internasjonalt nivå i US College, på det norske landslaget og som profesjonelle.

Det som er viktig for oss som et program er å lære grunnleggende ting som vil hjelpe spillere til å fortsette å forbedre selvtilliten sin i sin egen takt.

På Rintch Academy setter vi en standard for verdier, inkludert å levere høy basketballkompetanse i henhold til aldersgruppen.

Om Peter Hodkin

Peter var “Mini Basket” (spillere 8-12 år) spesialinstruktør i Italia i et par tiår. Mini Basket tilsvarer Easy Basket i Europa. Og i løpet av de siste 2 tiårene har han vært “Easy Basket” spesialist instruktør i det svenske basketballforbundet og Hammarby Basket. Etter at jeg så Peter i aksjon på en Summer BasketCamp i Cervia Italia i juli, var jeg sikker på at hans atypiske treningsmetoder vil hjelpe spillerne våre i Norge.

Peter var den 40. treneren vi inviterte til Norge siden 2011, og han kunne inspirere med sin kunnskap og personlighet som vi setter stor pris på.

Jessheim Troopers

Apropos personlighet, Peter deltok også som gjestetrener til integreringsprogrammet vårt gjennom basketball kalt “Rintch Meet & Greet” som er gratis inngang. I løpet av denne Høst-ferien tilbrakte vi et par timer med Jessheim Troopers Basketball-spillere i Ullensaker kommune med morsomme øvelser og hadde et samvær med pizza. I følge tilbakemeldingene satte spillerne pris og klubbledelsen så dette initiativet som vellykket

En investering

Vi vil gjerne bevise investeringen foreldre tar når de melder barna sine til akademiet vårt. Blant flere foreldre som gir oss tilbakemelding, her er èn kommentar:

“Kamil som er Konrads far:  Mine sønners lagkamerat anbefalte på det varmeste å bli med i Rintch Academy. Jeg vil gjerne si tusen takk for denne flotte basketcampen!” Kristine Lise datter Martens.”

“Verdi har en pris, og vi gjør vårt beste for å finne en balanse ved å levere et baskteballprogram som er økonomisk forsvarlig. Selvfølgelig forstår vi frivillighetskulturen i norsk basketball. Samtidig har våre profesjonelle instruktører og trenere fra utlandet høy kompetanse og må kompenseres for sitt arbeid. Dette er hvordan programmet vårt er lagt opp til, og vi setter pris på foreldrenes tillit og støtte. La oss sammen fortsette å forbedre norsk basketball.” Rintch

Tilbakemeldinger

Om denne Høst Basketcamp, hva synes spillerne? Hva vil spillerne ta med seg for å fortsette å forbedre seg? Nedenfor er det de sa:

“Lese basketballbanen bedre, se lagkameratene mine, pass bedre, skyt bedre. Jeg skal fortsette med å sjonglere tennisballene for å fortsette å bli bedre.” Edvard (12) fra Centrum Tigers.

“Mine syns- og skyteferdigheter er det jeg jobbet i disse dager. Jeg vil fortsette å forbedre min venstre hånd.” Konrad (12) fra Centrum Tigers.

“Jeg lærte å lese banen bedre og passere bedre. Jeg liker veldig godt å sjonglere tennisballene, så jeg vil fortsette å trene på det.” August (12) fra Centrum Tigers.

“Jeg lærte mye om synet mitt og se basketballbanen bedre. Og jeg vil fortsette å bruke tipsene for å skyte bedre.” Liv (13) fra Kjelsås Basket.

“Jeg lærte om skyteteknikk og bruk av bakbrettet, og jeg vil fortsette å trene skyteteknikken min.” Yannick (14) fra Ås Basket.

Vår spesielle gjestetrener

Coach Peter James Hodkin eller Peeeeeeter!

Peter er en erfaren basketballtrener med en betydelig trenerkarriere i Italia, og nå i Stockholm og i det svenske basketballforbundet. Han har lang erfaring som Mini Basket-spesialist og er en god trener for ungdom. Peter har en unik måte å inspirere og få tillit hos barn og ungdom.

I sommer trente Peter og jeg på en sommerbasketcamp i Cervia Italia i en måned. De yngre camperne sa at han var deres favoritt basketballtrener. Og vi er glade for at han kan bringe sin italienske og skotske stil til oss i Norge!